عافیت

پایگاه اطلاع رسانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد

پایگاه اطلاع رسانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد

آخرین نظرات

همایش آرد و نان شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری میبد برگزار شد و دکتر سهیلی سرپرست شبکه بهداشت در این همایش ضمن سخنرانی خود به ارائه نکات بهداشتی در فرآیند پخت نان پرداخت.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان میبد، همایش آرد و نان با محوریت سلامت، کیفیت، رقابت با حضور نانواهای پیشکسوت، نانواهای برتر در زمینه کیفیت و بهداشت و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات فرمانداری میبد برگزار شد.
در این همایش که با حضور مدیرکل تعزیرات استان، مدیرکل غله استان، معاونت بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان، فرمانده سپاه و نیروی انتظامی میبد، فرماندار میبد، رییس اداره بازرگانی اردکان، بسیج اصناف، سرپرست مرکز بهداشت و دیگر مسئولین شهرستانی برگزار شد، ابتدا فلاح فرماندار میبد و رحیمی معاون بازرگانی استان و همچنین حجت الاسلام و المسلمین حسنی امام جمعه موقت میبد به ایراد سخنرانی پرداختند سپس دکتر سهیلی سرپرست شبکه بهداشت میبد طی سخنرانی خود نکات بهداشتی لازم را در زمینه پخت نان بیان کرد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد با اشاره به مضرات افزودنیهای غیرمجازبه نان افزود: افزودنیهای نان، سلامت مردم را بخطر می اندازد برای مثال وقتی از جوش شیرین برای تسریع در فرایند تخمیر نان استفاده می شود، در بدن ما این ماده سبب بهم خوردن تعادل محیط اسیدی دستگاه گوارش می شود و همچنین با اختلال در جذب کلسیم و آهن باعث کم خونی و پوکی استخوان می شود. ماندگاری و کیفیت پایین نان نیز از مضرات مصرف جوش شیرین می باشد.
دکتر سهیلی در ادامه ضمن تاکید بر عدم استفاده بیش از حد نمک در فرایند پخت نان افزود: هم اکنون بطور طبیعی جامعه ما چندین برابر مقدار استاندارد تعریف شده در سازمانهای جهانی نمک مصرف می کند و اگر نمک بیش از حد به نانها اضافه شود سلامت مردم را بخطر خواهد انداخت. همچنین متاسفانه برخی از نانواها از سنگ نمک استفاده می کنند که ترکیبات گچ و فلزات سنگینی چون جیوه آرسنیک و دیگر مواد که برای بدن بسیار مضر می باشد داخل سنگهای نمک دیده می شود. بنابراین توصیه ما در استفاده از نمک تصفیه شده و در مرحله بهتر از آن، نمک تصفیه شده یددار است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد با تشریح مضرات ماده سمی بلانکیت اظهار داشت: خوشبختانه موردی تاکنون در استفاده از بلانکیت در نانواهای میبد مشاهده نشده است. اما بهتر است مضرات آن را بدانیم تا افراد سودجویی که بدنبال منافع شخصی خود هستند نتوانند سلامت مردم را بخطر بیاندازند. بلانکیت باعث می شود علاوه بر اینکه پرزهای دستگاه گوارش ما را از بین برود، آنتی اکسیدانهای(مواد مفید ضد سرطانی) طبیعی بدن را نیز ازبین می برد. همچنین بلانکیت باعث برهم زدن تنظیم انسولین بدن و ایجاد دیابت نیز می شود.
دکتر سهیلی درپایان با ارائه ی آماری از وضعیت بهداشت نان، بیان داشت: شما نانواها نقش اساسی در تامین سلامت جامعه دارید. در شش ماهه اول 1393 از 249 مورد نمونه برداری 11 مورد جوش شیرین و 13 مورد نمک اضافی مشاهده شده است و در شش ماهه اول سال 1394 از 229 مورد نمونه برداری 14 مورد مصرف جوش شیرین وجود داشته است که به آنها تذکر داده شده است.





موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۰۹
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان میبد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی